Ara més que mai volem facilitar el nostre suport i coneixements als professionals de l’educació per facilitar eines i estratègies per la detecció precoç de problemàtiques de salut mental d’inici en l’adolescència i la reducció de l’impacte del confinament en la salut mental dels adolescents i joves. Per això hem desenvolupat un nou programa de formació adaptat a les necessitats actuals

Formació específica online: Estratègies per atendre la salut emocional dels nostres alumnes. Càpsules formatives en format webinar amb casos pràctics (2h). Continguts i temàtiques adaptades a les necessitats del vostre centre. Fem la formació a mida del centre tant en relació al contingut, com en la metodologia i el format.

Propostes de formació que es poden adaptar a demandes concretes:

Atenció a l’impacte psicològic del COVID-19.
Identificar l’impacte negatiu del confinament en l’alumne i ajudar-lo a descobrir els aprenentatges realitzats potenciant el seu autoconeixement.
Prevenció d’un dol complicat i atenció a les pèrdues familiars, personals, socioeconòmiques dins de l’aula.
(2h)
Emocions, problemes de l’estat d’ànim i estrès. Dificultats de gestió de les emocions i de l’estrès. Resiliència i factors de protecció. Factors de risc i signes d’alerta de problemes de l’estat d’ànim i ansietat, senyals d’alerta d’autolesions i risc de suïcidi.
(2h)
Trastorns de la Conducta Alimentària. Reconèixer les primeres senyals d’alerta en problemes relacionats amb l’alimentació i la imatge corporal.
(2h)

Assetjament i ciberassetjament i Trastorns de la Conducta. Senyals d’alerta, factors de risc i de protecció.
(2h)
Trastorns del neurodesenvolupament a l’aula.
Trastorns per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat, Trastorns de l’Espectre Autista i Síndrome d’Alcoholisme Fetal (SAF)
Addiccions comportamentals, abús de pantalles i de substàncies. Xarxes socials, internet, joc patològic, compres i altres conductes de risc
(2h)

Servei gratuït d’orientació psicològica i social dirigit a adolescents, famílies i professionals de l’educació que necessitin orientació psicològica davant l’aparició de senyals com un alt nivell d’ansietat, inestabilitat emocional, irritabilitat, desordres alimentaris, etc… Mitjançat l’app de b-resol. Amb 4 senzilles passes pots accedir a l’equip de FITA. Podeu trobar la informació a: Servei d’orientació psicològica i social

Servei d’Acompanyament d’Equips Educatius: Acompanyament i orientació als equips educatius en l’atenció als adolescents i joves que presenten problemàtiques relacionades amb la salut mental.

Si vols saber-ne més: servei d’acompanyament d’equips educatius