“Els Trastorns de la Conducta Alimentària en un societat (híper) connectada

PROGRAMA I INSCRIPCIONS

Amb un sol clic podem arribar a saber que està passant ara mateix a l’altra punta del món però, sabem que està passant ara mateix a l’habitació del costat? Podem saber com li ha anat el dia a l’instagramer que seguim, però sabem com els ha anat el dia als nostres fills? Sabem com se sent algú que no hem vist mai i que seguim a les xarxes socials, però sabem com ens sentim nosaltres?
Compartim fotos, pensaments, viatges, opinions mitjançant les xarxes socials amb persones que potser no coneixem de res però ens costa trobar el moment de compartir-ho amb els amics, la família… Cada cop estem més connectats tecnològicament però ho estem emocionalment? On queda la xarxa social personal? Com influeix la publicitat i les xarxes socials en adolescents i joves amb TCA?

Aquestes son algunes de les preguntes que volem fer-nos en la II Jornada FITA de TCA i Acció Social “Els Trastorns de la Conducta Alimentària en una societat (híper)connectada” que es durà a terme el proper dijous 28 de novembre de 8.30 a 15 al CaixaForum de Barcelona.

Adreçada a professionals de la salut, l’acció social, l’educació… i totes aquelles persones que vulguin saber més sobre els Trastorns de la Conducta Alimentària.

Inscripcions gratuïtes i limitades a: jornadaFITA@fundacion-ita.org

8:30 Acreditacions i lliurament de material

9:00 Inauguració a càrrec de:

Sra PILAR SOLANES. Cap del Departament de Salut, Ajuntament de Barcelona
Dr. JOSÉ SORIANO. Consultor del Servei de Psiquiatria, Coordinador de la Unitat de Teràpia Familiar i del programa de Trastorns de la Conducta Alimentaria de l’Hospital de St. Pau.
Sra. RAQUEL LINARES. Directora de la Fundació FITA.

9:30-10:35 (Híper) Connectats socialment i desconnectats emocionalment

¿Què s’amaga darrere el TCA? RAQUEL LINARES. Directora de la Fundació FITA
Bases per desenvolupar una parentalitat positiva ELENA BOIRA. Responsable d’Actuacions de Suport a les Famílies. Direcció General de Famílies. Generalitat de Catalunya.
L’educació emocional d’adolescents i joves Dra. NÚRIA PÉREZ ESCODA. Professora de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.

MODERA: Susana Almenara. Psicoterapeuta  d’ITA ESPECIALISTAS EN SALUD MENTAL.

10:35-11:35 Construint Xarxes Personals

Salut Mental Comunitària. FRANCISCO VILLEGAS, president d’AMMFEINA SMC i Cap d’Àrea psicosocial del Grup CHM Salut Mental
La promoció de l’autonomia personal. MERITXELL LOZANO. Directora del Servei de Promoció de l’Autonomia Personal de la Fundació FITA.
Adquirint habilitats per la vida. ROGER LLOBET. Psicòleg i Director de Pisos Terapèutics de la Fundació FITA i testimoni.

MODERA: Dra Asun Pié. Dra en Pedagogia per la UB y Educadora Social. Professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC

11:35 a 12 Pausa Cafè

12:00-13:15 El TCA a les Xarxes Socials

La (re)sexualització del cos de les dones i la paradoxa del ‘Girl power’.  Dra. PILAR MEDINA-BRAVO. Dra. en psicologia, professora de la Facultat de Comunicació de la UPF i coordinadora del grup de recerca Critical Communication.
Tallant les ales a les pàgines web pro-Ana i pro Mia. LAURA FERNANDEZ. Membre de la Taula de Diàleg per a la prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària i Coordinadora del Servei d’Atenció a les Persones de l’ACAB
@stoptca_sjd. Dra. MONICA GODRID. Psiquiatra HD Unitat de TCA Sant Joan de Déu.

MODERA:  Dra Laia Asso. Pediatra i diestista-nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i membre de la Taula de Diàleg per a la prevenció dels TCA

13:15-14:00 Assetjament escolar i TCA

L’impacte de l’assetjament escolar en persones afectades de TCA. LAIA COLL. Psicòloga especialitzada en TCA i Obesitat. ITA ESPECIALISTAS EN SALUD MENTAL.
Baròmetre B-resol. JOSEP FÍGOLS. CEO B-RESOL
La prevenció a l’escola. SILVIA FRANCÈS. Docent ESO. Escola Vedruna Carme Sabadell

MODERA: Dra. Teia Plana.Psiquiatra especialista en TCA infantil del Hosp. Clínic de Barcelona

14:00 a 15:00 Cloenda: El TCA en primera persona.